Ștefan Mandel, matematicianul român care a câștigat la Loto de 14 ori

Ajuns aproape la vârsta de 90 de ani în prezent, Ștefan Mandel și-a început activitatea profesională drept economist. Cariera sa a servit și ca punct de plecare pentru ceea ce avea să urmeze, și anume pentru formula care i-a adus acestuia premiul cel mare la Loto de 14 ori.

Ștefan Mandel, matematicianul român care a câștigat la Loto de 14 ori
Sursa fotografiei: Ynetnews

Matematician la bază, Ștefan Mandel a început să fie din ce în ce mai pasionat de jocul de Loto și de posibilitățile de a câștiga premiul cel mare. Astfel, după 4 ani de calcule și analize, celebrul român a descoperit cum poți câștiga garantat la jocul de Loto. Secretul stă într-o formulă alcătuită din 5 pași.

Formula lui Ștefan Mandel prin care a câștigat la Loto de 14 ori

Formula pe care matematicianul a descoperit-o constă de fapt în câțiva pași simpli. Chiar dacă poți fi sigur de un câștig utilizând această schemă, nu toată lumea are posibilitatea de a o pune în aplicare:

  1. Calculează numărul total de combinații posibile;
  2. Găsește loteriile la care premiul jackpot este de 3 ori mai mare decât numărul de combinații posibile;
  3. Găsește o cale de a juca toate combinațiile posibile de numere odată;
  4. Cumpără câte un bilet pentru fiecare combinație posibilă;
  5. Revendică premiul, plătește taxele obligatorii către stat, dar și investitorii care au contribuit;

Așa a început planul lui Ștefan Mandel de a obține premiul cel mare la Loto, lucru care s-a și întâmplat pentru prima dată în anul 1964.

Primul câștig al lui Ștefan Mandel la Loto, folosindu-se de propria formulă

La vârsta de 30 de ani, Ștefan Mandel reușea să obțină primul său câștig de categoria l la Loto în România. După o perioadă în care a încercat din greu să descopere cum poate face mai mulți bani, matematicianul a decis să-și pună formula în aplicare.

Împreună cu 3 dintre prietenii săi, Ștefan Mandel a achiziționat numărul necesar de bilete la Loto, exact așa cum este menționat în schema inventată. Chiar dacă grupul urmărea obținerea unui premiu de categoria a ll-a, adică să ghicească 5 din cele 6 numere, s-a întâmplat să câștige chiar jackpot-ul.

Premiul a fost în valoare de 72.783 LEI (aproximativ 23.509 USD) și a fost împărțit între cei 4 investitori. Chiar dacă valoarea premiului pare una foarte mică în comparație cu sumele care se oferă acum la categoria l, trebuie să amintim că jackpot-ul a fost câștigat în timpul perioadei comuniste. La acea vreme, salariul de economist al lui Ștefan Mandel se rezuma la 368 de LEI. Astfel, raportat la veniturile lunare și la modul de trai, premiul a valorat foarte mult, permițându-i matematicianului să părăsească țara.

Acesta era abia începutul pentru Ștefan Mandel în lumea câștigătorilor la Loto, care din acel moment a decis să-și folosească formula și în străinătate.

Cum a obținut Ștefan Mandel jackpot-ul în Australia?

După succesul pe care propria formulă l-a avut în România, lui Ștefan Mandel i-au revenit destui bani cât să-și permită să părăsească țara. Acesta s-a mutat în Australia, unde la scurt timp a repetat experimentul din România.

În Australia, șansele de a câștiga jackpot-ul erau de una la 76.767.600, iar Ștefan Mandel s-a întrebat dacă formula va funcționa și de această dată. Experiența s-a repetat, iar după 12 câștiguri obținute, autoritățile din țară s-au sesizat.

Chiar dacă românul nu practica activități ilegale, formula sa nu a fost agreată de loterie și nici de către ceilalți participanți. Astfel, la scurt timp, s-a interzis ca un jucător să cumpere bilete cu toate combinațiile de numere posibile.

Cu toate că o perioadă Mandel a încercat să sfideze legea, acesta a renunțat la jocul de Loto din Australia și a călătorit în Statele Unite ale Americii, mai exact în Virginia.

Formula lui Ștefan Mandel în S.U.A.

Orientându-se către o piață mai mare și realizând că restricțiile din Australia nu erau încă impuse aici, marele câștigător nici nu a stat pe gânduri, deoarece există foarte multe loterii populare în Statele Unite ale Americii.

Odată ajuns în S.U.A., acesta a analizat statisticile jocului de Loto din regiunea în care se afla. Deoarece șansele de a câștiga jackpot-ul erau cu mult mai mari, de una la 7,1 milioane, Mandel a început să caute investitori. Chiar dacă au existat persoane care s-au retras și care au lăsat variante neachiziționate, el a convins 2500 de persoane să investească 2500 UDS fiecare pentru a pune mâna pe marele premiu. Cu o echipă bine organizată, care l-a ajutat pe Mandel să printeze toate variantele prin intermediul a 30 de calculatoare, biletele au fost, exact așa cum spera, câștigătoare.

În acea perioadă era permisă tipărirea biletelor de loterie acasă. Acum, însă, dacă cineva se gândește să aplice aceeași formulă, va trebui să achiziționeze milioane de bilete din agenții, online sau prin intermediul altor aplicații, câte unul pentru fiecare combinație posibilă. Ștefan Mandel era foarte încrezător în metoda sa, fapt pentru care a așteptat mai mult timp pentru ca jackpot-ul să ajungă la o sumă mai mare.

Pentru câștigul ulterior în valoare de peste 30 de milioane de dolari, matematicianul s-a judecat timp de 4 ani, fiind anchetat de FBI și CIA. În final, după o perioadă mai lungă decât ar fi sperat, acesta și-a revendicat premiul fără alte probleme. Chiar dacă nu s-au descoperit dovezi pentru a-l incrimina, metoda eficientă folosită de Ștefan Mandel a fost considerată ilegală.

Retragerea și pensionarea lui Ștefan Mandel

În anul 1995 Ștefan Mandel a decis să se mute în Israel până în anul 2000, unde în mod surprinzător nu a luat parte la nicio activitate care să implice jocul la Loto. Acesta a fost condamnat ulterior la 10 luni de închisoare, însă fapta nu a avut nicio legătură cu loteriile. Procesul s-a încheiat după 15 ani, mai exact în 2019, Ștefan Mandel fiind declarat nevinovat. După mai mulți ani, acesta a decis să se pensioneze și s-a retras pe o insulă din Pacificul de Sud, unde locuiește și în prezent.

Averea renumitului câștigător la Loto nu poate fi estimată, însă se crede că Mandel încă beneficiază de milioane de dolari de pe urma activităților sale. Matematicianul a declarat că a fost privit întotdeauna drept un visător de către oamenii din jur și că nimeni nu credea că reușita ar fi posibilă. Cu toate acesta, el a demonstrat prin rezultate concrete că are dreptate, anunțând dinainte ce urma să se întâmple:

Știam că voi câștiga un premiu I, șase premii secunde, 132 de premii al treilea și mii de premii mai mici.

a declarat Ștefan Mandel

Pot folosi jucătorii de Loto formula lui Mandel pentru a câștiga premiul cel mare?

În ziua de azi, există foarte multe persoane care își încearcă norocul la Loto în România. Acest lucru se poate observa îndeosebi doar din numărul uriaș de câștigători care se înregistrează în fiecare zi de joi și duminică, atunci când au loc extragerile Loto.

Cu toate că există zeci de mii de premii care se oferă săptămânal, numărul biletelor necâștigătoare este cu mult mai mare, iar premiile din cele mai mari categorii se câștigă destul de rar. Spre exemplu, ultimul premiu de categoria l la Loto 6/49 a fost câștigat pe data de 25 februarie 2024, iar înainte de asta, pe data de 17.09.2023.

Chiar dacă Ștefan Mandel a reușit performanța de a câștiga de 14 ori la Loto, pentru jucătorii din prezent nu este la fel de ușor. Cu toate că matematicianul și-a dezvăluit secretul câștigului în fața întregii lumi, metoda sa nu mai poate fi pusă în practică.

Formula aplicată de Ștefan Mandel era perfect legală la acea vreme, motiv pentru care chiar dacă a fost anchetat mult timp FBI și CIA, nu au fost descoperite nereguli în activitățile sale. Chiar și așa, metodele folosite de Mandel au început să atragă suspiciuni, iar din cauza acestui fapt, mai multe țări, inclusiv S.U.A. și Australia și-au modificat legile.

Astfel, în prezent, legislația nu le mai permite pariorilor să-și tipărească propriile bilete acasă, iar pentru a achiziționa numărul tuturor combinațiilor posibile este nevoie de o echipă bine organizată care să-și permită riscul investiției.

Ce face acum Ștefan Mandel?

După ce a câștigat milioane de dolari la 14 loterii diferite, Ștefan Mandel s-a retras pe o insulă tropicală din Vanuatu, considerată una dintre cele mai fericite țări din lume. Alcătuită din peste 80 de insule, regiunea se află la o distanță de 2.000 km de Australia, locul în care milionarul și-a început serios cariera de jucător la Loto.

Matematicianul a renunțat de ani buni la jocul de noroc care i-a adus bogăție și faimă, însă acesta și-a făcut publică metoda prin care a obținut câștigurile. Chiar și așa, este mai greu pentru jucătorii de Loto din ziua de azi să aplice formula lui Mandel, deoarece biletele nu se mai pot tipări acasă și este nevoie de o investiție foarte mare.

Agenții Pariuri Recomandate
Bonus de bun venit: 2.200 RON + 680 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 2023 RON + 200 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: până la 1.000 RON + 200 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 9.000 RON + 300 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 3.000 RON + 231 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 100 % până la 1.000 RON

Update cookies preferences