Care sunt cele mai populare 12 loterii din lume?

Jocul la Loto a apărut în urmă cu foarte mult timp și implica, la fel ca în prezent, extragerea aleatorie a unor numere în vederea obținerii unui câștig. Chiar dacă această formă de pariu era cunoscută de secole, în multe regiuni, organizarea unor astfel de jocuri de noroc era interzisă. Acest lucru s-a schimbat odată cu anul 1960, atunci când loteriile au reînceput să apară în întreaga lume, îndeplinind toate normele pentru a putea funcționa legal.

Există foarte multe loterii în lume, însă unele dintre ele s-au remarcat prin caracteristicile distincte, sistemul de joc sau jackpot-urile atractive puse la dispoziție. Iată astfel care sunt cele mai populare 12 loterii din lume:

Mega Millions

Cele mai populare 12 loterii. Mega Millions

Mega Millions este o instituție uriașă din SUA și se află printre cele mai populare 12 loterii din lume. Înființată în 2002 sub numele inițial The Big Game, aceasta a devenit una dintre cele mai profitabile loterii din lume.

Sistemul de joc presupune potrivirea a 5 numere cuprinse între 1 și 70 + un număr cuprins între 1 și 25. Prețul unui bilet este de 2 dolari (aproximativ 9,08 LEI), extragerile au loc în fiecare marți și vineri și există o șansă de 1 la 37 ca banii pentru costul biletului să fie recuperați.

Jackpot-urile de la această loterie pornesc de la o sumă de 15 milioane de dolari, iar instituția oferă șansa ca premiile secundare să fie înmulțite de până la 5 ori. Acesta este și unul din motivele pentru care loteria deține recordul pentru cel mai mare jackpot acordat unui singur câștigător.

US Powerball

Cele mai populare 12 loterii din lume. US Powerball

Înființată în 1988, loteria Powerball este recunoscută pentru premiile sale uriașe. Cu un Jackpot care pornește de la 40 de milioane de dolari și care nu are o limită maximă, participanții așteaptă cu nerăbdare fiecare joc din zilele de miercuri și sâmbătă.

Jocul de Loto de la Powerball constă în potrivirea a 5 numere dintr-un set de la 1 la 69 și un alt număr de la 1 la 26. Prețul unui bilet este de 2 dolari fiecare, iar șansele de câștig sunt de 1 la 292.201.338.

Eurojackpot

Cele mai populare 12 loterii din lume. Eurojackpot

Chiar dacă a fost înființată mai târziu decât celelalte, mai exact în 2012, loteria Eurojackpot a căpătat rapid un număr semnificativ de fani în Europa. Pentru a juca, participanții trebuie să potrivească 5 numere din 50 și alte două numere suplimentare cuprinse între 1 și 10.

Un pariu simplu costă 2 euro (aproximativ 9,94 LEI), iar tragerile au loc doar o dată pe săptămână, în zilele de vineri. Jackpot-ul pornește de la 10 milioane de euro, cu posibilitatea de a ajunge până la 90 de milioane de euro. Foarte multe țări participă la Eurojackpot, printre care se numără Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia, iar șansele de câștig sunt de 1 la 95.344.200.

Euro Millions

Cele mai populare 12 loterii din lume. Euro Millions

Și Euro Millions se numără printre cele mai populare 12 loterii din lume. Aceasta a apărut inițial în Franța, Spania și Regatul Unit în 2004, iar până în prezent s-a extins în mai multe țări din Europa. Jackpot-ul inițial de la care pornește are o valoare de 15 milioane de euro și ajunge de multe ori la peste 100 de milioane de euro.

Jocul se desfășoară prin alegerea a 5 numere cuprinse între 1 și 50 și alte 2 numere suplimentare de la 1 la 12. Tragerea are loc săptămânal, alături de mai multe trageri suplimentare care au loc aleatoriu pe tot parcursul anului. Șansele pentru câștigarea jackpot-ului sunt de 1 la 139.838.160, iar probabilitatea de a câștiga orice alt premiu este de 1 la 13.

Oz Lotto

Cele mai populare 12 loterii din lume. Oz Lotto

Considerată una dintre cele mai populare loterii din Australia, Oz Lotto are parte de milioane de participanți din întreaga lume. Sistemul de joc se concentrează pe potrivirea a 7 numere cuprinse între 1 și 45 și este deschis atât jucătorilor australieni, cât și celor internaționali.

Jackpot-ul minim este de 2 milioane de dolari, dar ajunge adesea la sume formate din 7 cifre. Șansele de a câștiga jackpot-ul sunt de 1 la 45.379.620, iar costul fiecărui bilet este de 1,45 dolari (aproximativ 6,59 LEI). Tragerile au loc în fiecare săptămână în zilele de marți.

AU Powerball

Cele mai populare 12 loterii din lume. AU Powerball

Copiind modelul celebrului US Powerball, AU Powerball (Australian Powerball) este similară în mai multe privințe în afară de nume. Jocul constă în extragerea a 7 numere dintr-un total de 35 și a unui număr suplimentar denumit Powerball.

Extragerile au loc o dată pe săptămână, în zilele de joi, punând la dispoziție un jackpot de minim 6 milioane de dolari, printre alte premii secundare.

Lotto 649

Cele mai populare 12 loterii din lume. Lotto 649

Organizată de Ontario Lottery and Gaming Corporation, Lotto 649 există încă din anul 1982 și oferă jucătorilor un jackpot de 5 milioane de dolari. Bineînțeles, acest premiu poate fi multiplicat până la limita maximă de 50 de milioane de dolari.

Sistemul de joc este simplu, așa cum reiese și din denumire. Se aleg 6 numere dintr-un set cuprins între 1 și 49. Există o mulțime de oportunități de câștig, iar biletele ajung la un cost de maxim 3 dolari fiecare.

China Welfare Lottery

Cele mai populare 12 loterii din lume. China Welfare Lottery

Loteria este una imensă și reprezintă un loc foarte popular din China unde îți poți încerca norocul. Aceasta a fost înființată în anul 1987, iar sistemul de joc constă în potrivirea a 6 numere cuprinse între 1 și 33 și a unui număr cuprins între 1 și 16. Biletele la loterie sunt disponibile atât pentru rezidenți, cât și pentru vizitatorii cu vârsta de peste 18 ani și o viză validă.

Jackpot-ul este unul substanțial, iar sumele care nu sunt folosite pentru câștiguri sau alte costuri administrative sunt donate către diverse programe de bunăstare socială. Prețul unui bilet valorează 2 ¥ (aproximativ 0,63 LEI) și extragerile au loc de 3 ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și duminică.

Mega-Sena

cele mai populare 12 loterii din lume. Mega-Sena

Mega-Sena este cea mai mare loterie din Brazilia. Pariurile se plasează alegând între 6 și 15 numere dintr-un total de 60. Jackpot-urile loteriei ajung la sume uriașe, însă pe lângă acest lucru, un alt motiv pentru care aceasta se află pe lista cu cele mai populare 12 loterii din lume face referire la prețul biletelor.

Fiecare pariu costă R$2,50 (aproximativ 2,30 LEI), iar loteria oferă și un jackpot special de Revelion, cumulat pe parcursul întregului an și care poate atinge sume colosale. Tragerile Loto se desfășoară de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă.

SuperEnalotto

Cele mai populare 12 loterii din lume. SuperEnalotto

SuperEnalotto este o loterie italiană care organizează 4 extrageri săptămânale, în zilele de marți, joi, vineri și sâmbătă. Sistemul de joc presupune extragerea a 6 numere dintr-un total de 90 și are 5 categorii de premii disponibile pentru jucători.

Această loterie bucură jucătorii încă din anul 1990 și în plus, are opțiunea de „superstar”, care include și o creștere a jackpot-ului general cu 2 milioane de euro și a premiului secundar cu 1 milion de euro.

Lotería de Navidad

Cele mai populare 12 loterii din lume. Lotería de Navidad

Din lista cu cele mai populare 12 loterii din lume face parte și Lotería de Navidad. Aceasta este doua cea mai longevivă loterie din lume, activând în mod constant încă din 1812. În prezent, este considerată una dintre cele mai mari loterii la care poți participa, indiferent unde te afli în lume, datorită marelui său fond de premii de peste 2 miliarde de euro.

Tragerile se organizează săptămânal, costul biletelor variază între 20 și 200 de euro, iar jackpot-urile au parte de sume uriașe, cu o probabilitate de 1 la 100.000 de a fi câștigate.

La Primitiva

Cele mai populare 12 loterii din lume. La Primitiva

La Primitiva este una dintre cele mai vechi instituții de acest tip care se află pe lista cu cele mai populare 12 loterii din lume, deoarece are succes până în prezent. Aceasta se mândrește cu un jackpot minim în valoare de 3 milioane de euro, care poate deveni mai mare pe parcurs.

Jocul de Loto constă în alegerea a 6 numere dintr-un total de 49, iar extragerile au loc în fiecare săptămână în zilele de joi și sâmbătă. Șansele de a câștiga jackpot-ul sunt de 1 la 139.838.160.

LOTTO (Germania)

Cele mai populare 12 loterii din lume. LOTTO (Germania)

Numărul 12 din cele mai populare 12 loterii din lume este ocupat de LOTTO Germania. Înființată în anul 1974, loteria germană este foarte populară atât la nivel național, dar și internațional. Sistemul de joc este unul simplu și presupune potrivirea a 6 numere dintr-un total de 49.

Loteria a devenit foarte cunoscută datorită premiilor uriașe, care de multe ori se apropie de suma de 40 de milioane de euro. Tragerile Loto au loc săptămânal, în zilele de miercuri și sâmbătă.

Lista de mai sus înfățișează care sunt cele mai populare 12 loterii din lume. Acestea se individualizează prin diverse caracteristici pe care le dețin, dar mai ales prin sumele uriașe disponibile ca premii. Chiar dacă acestea se află în diferite colțuri ale lumii, se poate participa la multe dintre ele într-un mod simplu și rapid.

Agenții Pariuri Recomandate
Bonus de bun venit: 2.200 RON + 680 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 2023 RON + 200 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: până la 1.000 RON + 200 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 9.000 RON + 300 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 3.000 RON + 231 Rotiri Gratuite
Bonus de bun venit: 100 % până la 1.000 RON

Update cookies preferences